Český Angus

Hovězí maso špičkové kvality. Pochází z mladých zvířat masného plemeného skotu Aberdeen-Angus ochovaných pastevním způsobem v ekologicky čistém prostředí. Maso plemene angus je obvzlášť jemně vláknité, křehké a chutné. Nitky tuku uložené ve svalovině vytvářejí tzv.mramorování, které je důvodem mimořádné chuti a šťavnatosti masa.

Objednávky na toto maso příjmáme každé pondělí!

Tip na přípravu steaků: Vhodné maso:roštěná, svíčková, kýta (vnejší a vnitřní šál, ořech).Je dobré maso 12-24 hodin předem naložit. Steaky jsou nejlepší při síle masa 2,5 – 3cm.

Vybírejte maso lehce mramorované, oddělte tuk a blány – maso se nebude na pánvi prohýbat.Nikdy nepoužívejte sůl před tepelnou úpravou, k obrácení plátků nepoužívejte vidličku, vhodné jsou kuchyňské kleště.

Plátky otáčejte když se na horní straně objeví štáva. Udržíte tak štávu ve štávu ve steaku. V průběhu přípravy potřebují steaky obrátit dvakrát. Propečení steaku zkontrolujte malým řezem uprostřed steaku nebo podél kosti pomocí ostrého nože.

Kontrolujte vždy dříve, než si myslíte, že je maso hotové – vždy pak maso můžete vrátit na pánev a dodělat, získáte tím i cit, kdy je steak hotový. Má být hnědý na povrchu, uvnitř růžový a štavnatý.

Čas potřebný k tepelné úpravě steaku:

tloušťka masamírně propečenýstředně propečenýsilně propečený
1cm3 až 55 až 77 až 9
2,5cm5 až 77 až 99 až 11
4cm7 až 99 až 1111 až 18
5cm12 až 1815 až 1825 až 30